Skip to main content

TeleCare


Een hulplijn voor Oeganda
Een case die ons altijd zal bijblijven, is TeleCare, de Oegandese versie van het welgekende Tele-Onthaal. Want daar zat wel een héél sterk verhaal achter. Lees het volledige artikel hier.  

Klant

De Beringse Ilse Melotte verkocht haar softwarebedrijf en stichtte Endelea, een ngo die zich inzet voor duurzame projecten in Sub-Sahara-Afrika. Samen met de Oegandese ngo AYINET richtte ze TeleCare op, een soort van lokaal Tele-Onthaal voor vrouwen en kinderen die te maken krijgen met seksueel en huiselijk geweld.

Inderdaad, wauw.

Marketing Campagne Oeganda

Opdracht

“Itsme, willen jullie ervoor zorgen dat TeleCare bekend raakt bij de lokale bevolking? Dat ze ons herkennen, en weten dat we er voor hen zijn.”

En of we dat wilden doen.

Marketing agency Oeganda

Uitdagingen

Het initiatief stond nog maar net in de steigers en daar had je ze: de coronacrisis. Iedereen digitaal? Vergeet het maar in Afrika. De lokale ngo behielp zich gewoon met pen en papier. Er waren wel computers, maar de mensen konden er niet mee werken. Endelea maakte dus, samen met de steun van enkele grote bedrijven, grondig werk van een spoedcursus ‘IT en internet’. Met succes, want voortaan kon de ngo hun slachtofferinformatie in de Cloud zetten, in plaats van op een kladje. Inderdaad, niet echt relevant voor ons werk. Maar te mooi om niet te vertellen, toch?

Marketing Campagne Hasselt

Ons werk

Itsme zorgde voor een herkenbaar logo voor TeleCare en werkte een volledige marketing campagne uit om hen in het straatbeeld zichtbaar te maken. Inclusief billboards, informatieve flyers, en een gloednieuwe website.

TeleCare werd zichtbaar.

Marketing bureau Limburg

Reclame Campagne Oeganda

Reclame bureau Hasselt

Marketing Campagne Oeganda

Grafisch bureau Hasselt

Grafisch vormgever Limburg

Graphic designer Limburg

Marketing bureau Limburg

Branding agency Limburg

Einde goed, al goed? Absoluut niet in dit geval. Maar dit is een begin. En wij hielpen met plezier.

Wil je ons beter leren kennen?


Neem contact op met It's me voor een afspraak of offerte.
We luisteren graag naar jouw ideeën!
It's me grafisch bureau Hasselt